Kawasaki pakt uit tijdens EICMA en onthult twee nieuwe modellen en toekomstplannen

22MY Versys 650 cover

De president van het recent gevormde Kawasaki Motors, Ltd. - Hiroshi Ito – bezocht de EICMA show in Milaan om nog 2 nieuwe modellen voor 2022 te onthullen en meer te vertellen over de toekomst van Kawasaki.

Nieuwe modellen

Tijdens de EICMA onthult Kawasaki, naast de al eerder onthulde Z900RS SE, Z900 SE en Z650RS, nog 2 compleet nieuwe motoren. De Ninja H2 SX en de Versys 650.

 

De nieuwe Ninja H2 SX is de meest geavanceerde Sport Tourer ooit! Een toonbeeld van superieure performance én dagelijkse bruikbaarheid. Aangedreven door Kawasaki Supercharged technologie is het de eerste Japanse motor ooit voorzien van het Bosch ARAS radarsysteem. De toevoeging van dit radarsysteem brengt een aantal state of the art features met zich mee, waaronder: Adaptive Cruise Control, Forward Collision Warning en Blind-Spot Detection.

Last but not least is ook de meest populaire motor in zijn klasse, de Kawasaki Versys 650 geheel vernieuwd voor 2022. Zijn motorblok blinkt uit in souplesse en vermogensafgifte in lage en middelhoge toeren en wordt nu bijgestaan door de toevoeging van tweevoudig instelbare Kawasaki Traction Control (KTRC). In het oog springt het nieuwe design, met volledige LED verlichting en een nieuw - in vier standen verstelbaar - windscherm. Achter de nieuw ontworpen topkuip vindt men nu een prachtig 10,9cm groot TFT-display met Bluetooth verbinding.

 

De Toekomst

Kawasaki doet al geruime tijd intensief onderzoek naar mogelijke toekomstige brandstoffen en aandrijflijnen, waaronder HybridEV, EV en eFuels zoals waterstof.  Met het oog op de huidige ontwikkelingen en trends melde de heer Ito dat Kawasaki al in 2022 wereldwijd drie elektrische modellen zal introduceren. Het bedrijf zet zich verder in op het gebied van waterstof als brandstof door als Kawasaki Group het voortouw te nemen op het gebied van waterstofproductie, -transport, -opslag en -gebruik.

’Kawasaki blijft innoveren en de grenzen van de motormarkt verleggen. Nieuwe technologie zoals ARAS en Kawasaki SPIN op de nieuwe Ninja H2 SX zullen motorrijders meer gemak en veiligheid bieden en het rijden nog comfortabeler maken. De nieuwe modellen en onze zoektocht naar nieuwe aandrijfmogelijkheden vormen een tastbaar bewijs dat Kawasaki Motors, Ltd. blijft streven naar technologische perfectie. We willen voldoen aan de huidige en toekomstige behoeften van rijders en willen deze zelfs overtreffen’’ aldus Hiroshi Ito.  

Deel via: