2023 Kawasaki Ultra 160 LX Jet Ski wordt klasse leider

23MY ULTRA 160LX BK1 ACT 2

Voor 2023 brengt Kawasaki de nieuwe Jet Ski ULTRA 160LX, een jetski die de concurrentie overtreft met topprestaties, ultieme precisietechniek en ongelooflijke handling op het water.

Het natuurlijk aangezogen runabout-model is net als de STX160-serie uitgerust met de veelgeprezen, vloeistofgekoelde 1498cc viercilinder lijnmotor, die is gebaseerd op de Ninja supersport motorfietsmotor. De gelijkenis houdt daar echter op. Behalve een diepe V-romp, die een balans biedt tussen soepele prestaties en nauwkeurige besturing in uiteenlopende watercondities, biedt de ULTRA 160LX ook boven de waterlijn een ruime range innovatieve functies en apparatuur, zoals elektronische cruise control, diverse selecteerbare vermogensmodi, alsmede launch control in combinatie met innovaties zoals KSD (Kawasaki Splash Deflectors), een constructie die zich al heeft bewezen op de 2022 ULTRA 310-serie.  De dynamische luxe styling, die wordt gedeeld met de vlaggenschipmodellen met supercharger, bevestigt zijn positie als leider in de klasse van de natuurlijk aangezogen runabouts.

Het nieuwe '23 ULTRA 160LX-model is vanaf het dek volledig opnieuw ontworpen en biedt aanzienlijk hogere niveaus van technologie, comfort en gemak dan zijn voorganger, de ULTRA LX. Daardoor is het nieuwe model bij uitstek geschikt voor toeren in comfort en stijl.  Een nieuw ontwerp van het zadel en de treeplanken zorgt voor een comfortabelere ergonomie en maakt dat je aanzienlijk gemakkelijker staand kunt varen, terwijl hogere bumpers een betere bescherming tegen waterspetters bieden. Bovendien maakt “Kawasaki Smart Reverse with Deceleration” (KSRD) stuwkrachtregeling met één hand mogelijk.

Bagagemogelijkheden en aanleggemak zijn van het hoogste niveau met verschillende Easy-Access opbergvakken en Easy-Access kikkers voor efficiënt afmeren. Een ander opvallend kenmerk van het 2023-model zijn de op de bumper gemonteerde LED-contourlichten, die een stijlvolle toets toevoegen en de zichtbaarheid van het vaartuig tijdens het varen vergroten.  

 

De 2023 ULTRA 160LX, LUXURY is leverbaar via Kawasaki Jet Ski dealers en biedt een indrukwekkende specificatielijst, met onder meer een 7” TFT display, KSRD, Easy-Access opbergmogelijkheden, Easy-Access achervak, Easy- Access kikkers, Multi- Mount Bars, bekerhouders, contourlichten, een achteruitkijkcamera en het ULTRA dek met ingebouwde Multi-Mount Rails. Bovendien behoort JETSOUND 4s tot de standaarduitrusting, met niet minder dan vier luidsprekers plus Bluetooth-connectiviteit, de slanke ERGO-FIT LXury-zitting met verbeterd vaarcomfort en drie mogelijke posities, plus een dashboardafscherming die een extra vleugje klasse toevoegt en die Kawasaki's dominantie in de klasse van de natuurlijk aangezogen waterscooters bevestigt.  Met gouden en bruine houttinten biedt de 160LX dezelfde luxe uitstraling als het supercharged vlaggenschip, de Jet Ski ULTRA 310LX.

2023 Ultra 160 kleurschema:

ULTRA 160LX: Ebony / Metallic Shadow Gold

Deel via: