2018 KAWASAKI Z900RS

‘GOOSE’ BY DEUS EX MACHINA.

1979 draaide de eerste Mad Max film in de bioscoop, een Australische film met Mel Gibson in de hoofdrol.Deze was agent en ging de strijd aan met een wat boefjes, twee aanbevelingen om deze film te zien zijn: boefjes rijden op Z1-900 of Z1-R of Z1000  en Max zijn politie partner heeft ook een Kawasaki genaamd de Goose. En om deze Kawasaki gaat deze special.

Als je een officier bij de politie  was, zou je dan niet wat extra aandacht aan je machine kunnen besteden? Jim Goose wist extra glans te geven aan zijn achtervolgingswapen naar keuze, en Deus Ex Machina brengt hulde aan de Mad Max kameraad met hun 2018 Kawasaki Z900RS-verbouwing,
beter bekend als 'Goose'.

Het doel van de verbouwing is om de klassieke look na te bootsen van de '77 KZ1000 die werd gebruikt bij het filmen van de originele George Miller-film,  De Deus-crew begon met het aanpassen bij  een fiberglas kuip van Airtech.
Die de lijnen van de gloednieuwe standaard RS moest volgen.
De kuip werd vervolgens aangepast door de Australische ambachtslieden, door er  geperforeerde stalen panelen te monteren die de randen van de carrosseriepanelen verlengen, terwijl de fiets er toch licht blijft uit zien.

Een soortgelijke behandeling werd gegeven aan het achterpartij.
Zodat het de bruine lederen zitting perfect aanvult. De fabrieksuitlaat werd  afgetopt en voorzien van een keramische coating, voor een ultra schone, en toch stompe look. De final touch  was de kleurstelling.
Midnight Metallic Green voor het body Work en het Kawasaki Motorcycle Australia-monogram op de staart, zodat de Toecutter precies weet wie op zijn weg is gekomen.

Gebaseerd op de 2018 Kawasaki Z900rs

We zijn begonnen met het ontwerp rond de volledige kuip van Airtech. Deze hebben we zwaar gemodificeerd en perfect passend gemaakt bij de gewenste stijl. En we hadden we ons belangrijkste deel van de puzzel gevonden.

Met een staal buizen frame werd de koplamp ingebouwd en verborgen achter het geperforeerde scherm.
De rok van de kuip werd ook aangepast om overal rond de krachtige 4-in-lijn Kawasaki-motor te passen.

De Stock Exhaust werd ingekort en aangepast voordat het zwarte keramiek bekleed werd met Hi-Octane Racing paint.

Het originele zadel werd opnieuw bekleed door onze favoriete zadelmaker Bad Ass Trim Co met wat bruin leer. Custom Paint werk van onze huisschilder Dutchy's Motorcycle Spray Art met een middernacht metallic groen. Door de lichte schilfers springt het lichtjes in de zon.

Of het nu in de regen, achtervolging of een apocalyptische zandstorm is, The Goose is van brandstof voorzien en klaar om te rollen.

Meer over dit project.

http://deuscustoms.com/bikes/model/goose/

http://hiconsumption.com/2018/02/2018-kawasaki-z900rs-goose-by-deus-ex-machina/